Netbutikker

Fra Open Space Aarhus

(Forskel mellem versioner)
Skift til: Navigation, Søgning
m (SeeedStudio)
m (Elektronik Lavpris: Rettede redigeringsbøf.)
(Versionssammenligningen medtager 23 mellemliggende versioner.)
Linje 1: Linje 1:
-
Dette er en liste over ''hacker-venlige'' netbutikker - forhandlere af f.eks. elektronik og mekanik stumper til hobbybrug.
+
Dette er en liste over ''hacker-venlige'' netbutikker - forhandlere af f.eks. elektronik og mekanikstumper til hobbybrug. Ideen er at man udelukkende tilføjer netbutikker, som man selv har erfaring med at handle i, til listen. Listen er alfabetisk sorteret og opdelt i danske, europæiske og alle andre - af hensyn til moms, told og andre ubehageligheder.
-
Ideen er at man udelukkende tilføjer netbutikker, som man selv har erfaring med at handle i, til listen.
+
-
En gut fra Norge har samlet en [http://sandakerpalm.no/blog/links/ lignende liste, specielt med fokus på forsendelsesomkostninger]
+
En gut fra Norge har samlet en [http://sandakerpalm.no/blog/links/ lignende liste], specielt med fokus på forsendelsesomkostninger.
-
== Adafruit Industries ==
+
== Danske ==
-
Amerikanske [http://www.adafruit.com Adafruit Industries] laver selv kits og deres [http://adafruit.com/blog blog] er ganske levende med nyheder. Deres forum og dokumentation er fremragende. De er hurtige til at afsende varer, men leveringstiden er naturligvis som forventet ved pakkepost over atlanten.
+
-
== DealExtreme ==
+
=== Elektronik Lavpris ===
-
Nogle gange har man bare brug for noget kina-knald. Frygt ej, for [http://www.dealextreme.com/ DealExtreme] i Hong Kong er din ven. Forsendelse er gratis, og man skal ikke spendere ret mange HK dollars før man kan få trackingnummer for $0.01. Pas dog på med for store ordrer - ellers ryger der told + moms på.
+
På Bredskiftevej 16, 8210 Århus V kan man finde [http://elektronik-lavpris.dk/ Elektronik Lavpris]. Det er en rigtig gammeldags elektronikbiks, hvor der roder en smule. Til gengæld har de rigtig mange forskellige, og ofte lidt specielle, stumper lager. Der er mange gode tilbud, men prisen ved et lille antal (f.eks. een) kan være endog meget høj. Det er altid en god ide at krydschecke med ELFAs priser.
-
== ELFA ==
+
=== EL-Supply ===
-
[https://www.elfaelektronik.dk ELFA elektronik] er en svensk elektronik pranger, der har en fysisk butik i Brabrand (det gamle Aarhus Radiolager). Som betalende medlem i OSAA får man maximal mængderabat, uanset antal, på varer man afhenter i butikken. Den normale procedure er er at [https://hal.osaa.dk/hal/account/ sende en mail til danmark@elfa.se] med bestillingen, på den måde kan de plukke hele ordren så man ikke skal vente. Varer fra hovedlageret kan typisk nå at komme  til afhentning dagen efter, helt uden beregning.
+
[http://www.el-supply.dk EL-Supply] fører bla. Monacor produkter samt ass. elektronik og som regel behjælpelige med at fremskaffe ting, generelt billigt og nemt. Hurtig levering!
-
== Let Elektronik ==
+
=== ELFA ===
 +
[https://www.elfaelektronik.dk ELFA elektronik] er en svensk elektronik-pranger, der har en fysisk butik i Brabrand (det gamle Aarhus Radiolager). Som betalende medlem i OSAA får man maximal mængderabat, uanset antal, på varer man afhenter i butikken. Den normale procedure er er at [mailto:danmark@osaa.dk sende en mail til danmark@elfa.se] med bestillingen, på den måde kan de plukke hele ordren så man ikke skal vente. Varer fra hovedlageret kan typisk nå at komme til afhentning dagen efter, helt uden beregning.
 +
 
 +
=== Let Elektronik ===
[http://let-elektronik.dk/ Let Elektronik] er en dansk netbutik med base i Aalborg. De fører en del forskellige elektronikprodukter, bl.a. fra [http://www.sparkfun.com/ SparkFun Electronics] og [http://seeedstudio.com/ Seeed Studio]. Hurtig levering, godt udvalg - og ikke mindst god kundeservice.
[http://let-elektronik.dk/ Let Elektronik] er en dansk netbutik med base i Aalborg. De fører en del forskellige elektronikprodukter, bl.a. fra [http://www.sparkfun.com/ SparkFun Electronics] og [http://seeedstudio.com/ Seeed Studio]. Hurtig levering, godt udvalg - og ikke mindst god kundeservice.
-
== Mememaker ==
+
=== ElectroZone ===
-
[http://mememaker.com/ Mememaker] Aka. Esben Hardenberg er en dansk netbutik med base i Aarhus og fjernlager i OSAA. Der står en kasse med påskriften "Arduino" til impulskøb på vores lager.
+
[http://www.electrozone.dk ElectroZone] er endnu en dansk netbutik med produkter fra [http://www.sparkfun.com/ SparkFun Electronics] m.m.
-
== Proto-PIC ==
+
=== EleXtra ===
 +
Flere af de gode gamle (Brinck, Helmholt Elektronik m.fl.) er gået sammen om [https://www.elextra.dk/ EleXtra]. Her er bl.a. Arduino, komponenter, instrumenter, værktøj m.m. De har pr. 1. juni 2013 åbnet en butik i Aarhus C. Man kan nu bestille via webshop og vælge afhentning i butikken i Aarhus, og dermed spare udgifter til porto.
 +
 
 +
=== Vejle RC ===
 +
[http://www.vejle-rc.dk/ Vejle RC elektronik] Endnu en af de gode gamle. De sælger komponenter, instrumenter, byggesæt fra Velleman og SmartKit m.m.m.
 +
 
 +
=== Mememaker ===
 +
[http://mememaker.com/ Mememaker] Aka. Esben Hardenberg er en dansk netbutik med base i Aarhus og fjernlager i OSAA. Der står en kasse med påskriften "Arduino" til impulskøb på vores lager. Husk at overføre penge som anvist på sedlen i kassen. Esben er aktivt medlem i OSAA og vældig flink - Støt ham!
 +
 
 +
=== Randers Tekniske Forretning ===
 +
[http://rtf.dk/ Randers Tekniske Forretning] har et stort udvalg i bl.a. befæstigelse, lejer og anden mekanik. De svarer hurtigt på mails og er meget hjælpsomme. Bemærk at de gerne sælger dimser i løsvægt (færre stk. end angivet minimumsstk.), hvis de har varen som lagervare - blot send dem en liste over produktnumre, så kan de lave en hurtig lageroptælling.
 +
 
 +
=== Birger A. Handel ===
 +
[http://birgerahandel.dk/group.asp?group=619 Birger A. Handel] har et fint udvalg af rustfri skruer og garniture.
 +
 
 +
=== Mobra ===
 +
[http://www.mobra.biz/ Mobra] Tandremme, lejer, hjul og anden mekanik.
 +
 
 +
== Europæiske ==
 +
 
 +
=== eHaJo ===
 +
Tyske [http://www.ehajo.de/ eHaJo] sælger nogle få af de gængse udviklingskit og smådimser - heriblandt [http://dangerousprototypes.com/docs/Bus_Pirate BusPirate]. Betaling via PayPal efter ordrebekræftelse, hurtig levering og god service.
 +
 
 +
=== Proto-PIC ===
Engelske [https://proto-pic.co.uk/ Proto-PIC] har hurtig levering af diverse elektronikdimser og stort udvalg. Porto fra England har været ca. DKK 75,- for de ordrer, jeg har lagt hos dem.
Engelske [https://proto-pic.co.uk/ Proto-PIC] har hurtig levering af diverse elektronikdimser og stort udvalg. Porto fra England har været ca. DKK 75,- for de ordrer, jeg har lagt hos dem.
-
== ITeadStudio ==
+
=== reprapsource ===
-
[http://iteadstudio.com ITeadStudio] er en kinser shop som fx SeeedStudio eller amerikanske SparkFun, ITead er relativ ny men flere af OSAA's medlemmer har gode erfaring, de sender for ganske få dollars (2-3-4 dollar) til danmark og som standard markere de pakker som gaver og værdien til et godt stykke under toldgrænsen hvilket sænker chancen for dummebøder fra pestdk. De laver også print til en rigtigt god(!) pris, dog er der et par ting man skal være opmærksom på, læs [https://github.com/dren-dk/HAL900/wiki/Quirks-of-PCB-manufacturing-at-ITead Flemmings erfaringer] så får du gode print, osaa har fx købt omkring 150stk zablet print hos dem.
+
Tyske [http://reprapsource.com/ reprapsource] sælger, som navnet antyder, primært dele til [http://www.reprap.org/ RepRap] 3D-printere - bl.a. heated build platforms og RAMPS-elektronikken.
 +
 
 +
== Andre ==
 +
 
 +
Når du handler udenfor EU skal du være opmærksom på skattefars importregler. Læs mere her: [http://www.skat.dk/internethandel/ skat.dk/internethandel]
 +
 
 +
=== Adafruit Industries ===
 +
Amerikanske [http://www.adafruit.com Adafruit Industries] laver selv kits og deres [http://adafruit.com/blog blog] er ganske levende med nyheder. Deres forum og dokumentation er fremragende. De er hurtige til at afsende varer, men leveringstiden er naturligvis som forventet ved pakkepost over Atlanten.
 +
 
 +
=== Digi-Key ===
 +
Sammen med Mouser og Farnell er amerikanske [http://www.digikey.com Digi-Key] en af de helt store forhandlere af stumper. De har (mere eller mindre) alt, hvad hjertet kan begære af den slags. Hvis man bestiller for mere end ca. 500 kr (det afhænger af dollarkursen), er fragten med UPS gratis. Min pakke blev sendt som UPS Worldwide Express, hvilket betød at den ankom blot to døgn efter jeg afgav bestilling. Jeg er ikke blevet rykket for moms endnu, men lur mig om ikke der kommer en hilsen til mig en af dagene... (Så skal jeg nok opdatere her)
 +
 
 +
=== ITeadStudio ===
 +
[http://iteadstudio.com ITeadStudio] er en kineser-shop som fx SeeedStudio eller amerikanske SparkFun. ITead er relativ ny, men flere af OSAAs medlemmer har gode erfaringer. De sender for ganske få dollars (2-3-4 dollar) til Danmark og som standard markerer de pakker som gaver og værdien til et godt stykke under toldgrænsen, hvilket sænker chancen for dummebøder fra pestdk. De laver også print til en rigtigt god(!) pris, dog er der et par ting man skal være opmærksom på, læs [https://github.com/dren-dk/HAL900/wiki/Quirks-of-PCB-manufacturing-at-ITead Flemmings erfaringer] så får du gode print. OSAA har f.eks. købt omkring 150 styk Zablet-print hos dem.
 +
 
 +
=== Mouser Electronics ===
 +
[http://dk.mouser.com Mouser Electronics] er en af de større spillere i verden, som nok mest af alt kan sammenlignes med en factor 2 større end Farnell. Fragten er ca. 100 kr og opefter, de ligger i USA, men du skal ikke tænke på tolden, da denne er indlagt i prisen. Alt fragt forgår med UPS. De har stor set alt, især de lidt mere eksotiske komponenter. Typisk fragttid er 3 dage.
 +
 
 +
=== SeeedStudio ===
 +
[http://www.seeedstudio.com/ SeeedStudio] er en kineser-shop som ITeadStudio, det virker lidt til at de holder jul sammen. De har lidt større udvalg end ITeadStudio, men lidt højere priser.
 +
 
 +
=== SparkFun ===
 +
[http://sparkfun.com SparkFun] er den oprindelige hackershop. Lige som Adafruit bor de i USA, så priserne er høje, specielt på shipping, men de er rigtigt flinke og har en hel del, specielt breakout-boards og lidt mere eksotiske stumper, som andre ikke har.
 +
 
 +
=== DealExtreme ===
 +
Nogle gange har man bare brug for noget Kina-knald. Frygt ej, for [http://www.dealextreme.com/ DealExtreme] i Hong Kong er din ven. Forsendelse tager 2 til 4 uger, men er gratis, og man skal ikke spendere ret mange HK dollars før man kan få et trackingnummer på for $0.01. Pas dog på med for store ordrer (pt over 80 kr)- ellers ryger der told + moms + 160 kr importgebyr på.
 +
 
 +
=== Andre i Kina ===
 +
Der findes en del butikker som DealExtreme. Blandt andet [http://www.dx.com/ DealExtreme (dx.com)]... Ja- det er samme varer og samme priser. Forskellen er vist bare hjemmesidens layout.
 +
 
 +
Jeg har erfaring med disse:
 +
 
 +
[http://www.suntekstore.com SuntekStore]
 +
 
 +
[http://www.dinodirect.com DinoDirect]
 +
 
 +
[http://www.focalprice.com FocalPrice]
 +
 
 +
[http://www.priceangels.com PriceAngels]
 +
 
 +
[http://www.TinyDeal.com TinyDeal]
 +
 
 +
[http://www.hobbyking.com HobbyKing] (ting til fjernstyrede fly m.m.)
 +
 
 +
 
 +
... og så selvfølgelig [http://www.ebay.com eBay]:
 +
 
 +
[http://stores.ebay.com/UTSOURCE-STORE?_rdc=1 Utsource Electronics Components Supplier] Elektronikkomponenter
-
== SeeedStudio ==
+
[http://stores.ebay.com/Stella-Collectible-and-Electronics/ELECTRONICS-PRODUCT-/_i.html?_fsub=835572010&_sid=204230890&_trksid=p4634.c0.m322 Stella Collectible and Electronics] Bl.a. SMD adapter-print
-
[http://www.seeedstudio.com/ SeeedStudio] er en kinser shop som ITead, det virker lidt til at de holder Jul sammen, de har lidt større udvalg end ITead, men lidt højere priser.
+
-
== SparkFun ==
+
[http://stores.ebay.com/QLS-Microchip-pic-mcu-mpu-tools?_rdc=1 QLS electronics] Elektronikkomponenter, bl.a. PIC mikrocontrollere, and udviklingsværktøjer
-
[http://sparkfun.com SparkFun] er den oprindelige hackershop, lige som Adafruit bor de i USA, så priserne er høje, specielt på shipping, men de er rigtigt flinke og har en hel del, specielt breakout boards og lidt mere eksotiske stumper, som andre ikke har.
+
-
== Mouser Electronics ==
+
[http://stores.ebay.com/Tayda2009?_rdc=1 Tayda2009] Elektronikkomponenter
-
[http://dk.mouser.com Mouser Electronics] Er en af de større spiller i verden, som nok mest af alt kan sammenlignes med en factor 2 større end farnell, fragten er ca. 100kr og opefter, de ligger i USA, men du skal ikke tænke på tolden da denne er indlagt i prisen, alt fragt forgår med UPS, de har stor set alt, især de lidt mer eksotiske komponenter, typisk fragttid er 3 dage.
+
-
== EL-Supply ==
+
[http://stores.ebay.com/Wellton-Super-bright-Led-Store?_rdc=1 Wellton Super bright Led Store] Elektronikkomponenter, især lysdioder
-
[http://www.el-supply.dk EL-Supply] fører bla. Monacor produkter samt ass. elektronik og som regel behjælpelige med at fremskaffe ting, generelt billigt og nemt.
+

Versionen fra 23. aug 2013, 22:08

Dette er en liste over hacker-venlige netbutikker - forhandlere af f.eks. elektronik og mekanikstumper til hobbybrug. Ideen er at man udelukkende tilføjer netbutikker, som man selv har erfaring med at handle i, til listen. Listen er alfabetisk sorteret og opdelt i danske, europæiske og alle andre - af hensyn til moms, told og andre ubehageligheder.

En gut fra Norge har samlet en lignende liste, specielt med fokus på forsendelsesomkostninger.

Indholdsfortegnelse

Danske

Elektronik Lavpris

På Bredskiftevej 16, 8210 Århus V kan man finde Elektronik Lavpris. Det er en rigtig gammeldags elektronikbiks, hvor der roder en smule. Til gengæld har de rigtig mange forskellige, og ofte lidt specielle, stumper på lager. Der er mange gode tilbud, men prisen ved et lille antal (f.eks. een) kan være endog meget høj. Det er altid en god ide at krydschecke med ELFAs priser.

EL-Supply

EL-Supply fører bla. Monacor produkter samt ass. elektronik og som regel behjælpelige med at fremskaffe ting, generelt billigt og nemt. Hurtig levering!

ELFA

ELFA elektronik er en svensk elektronik-pranger, der har en fysisk butik i Brabrand (det gamle Aarhus Radiolager). Som betalende medlem i OSAA får man maximal mængderabat, uanset antal, på varer man afhenter i butikken. Den normale procedure er er at sende en mail til danmark@elfa.se med bestillingen, på den måde kan de plukke hele ordren så man ikke skal vente. Varer fra hovedlageret kan typisk nå at komme til afhentning dagen efter, helt uden beregning.

Let Elektronik

Let Elektronik er en dansk netbutik med base i Aalborg. De fører en del forskellige elektronikprodukter, bl.a. fra SparkFun Electronics og Seeed Studio. Hurtig levering, godt udvalg - og ikke mindst god kundeservice.

ElectroZone

ElectroZone er endnu en dansk netbutik med produkter fra SparkFun Electronics m.m.

EleXtra

Flere af de gode gamle (Brinck, Helmholt Elektronik m.fl.) er gået sammen om EleXtra. Her er bl.a. Arduino, komponenter, instrumenter, værktøj m.m. De har pr. 1. juni 2013 åbnet en butik i Aarhus C. Man kan nu bestille via webshop og vælge afhentning i butikken i Aarhus, og dermed spare udgifter til porto.

Vejle RC

Vejle RC elektronik Endnu en af de gode gamle. De sælger komponenter, instrumenter, byggesæt fra Velleman og SmartKit m.m.m.

Mememaker

Mememaker Aka. Esben Hardenberg er en dansk netbutik med base i Aarhus og fjernlager i OSAA. Der står en kasse med påskriften "Arduino" til impulskøb på vores lager. Husk at overføre penge som anvist på sedlen i kassen. Esben er aktivt medlem i OSAA og vældig flink - Støt ham!

Randers Tekniske Forretning

Randers Tekniske Forretning har et stort udvalg i bl.a. befæstigelse, lejer og anden mekanik. De svarer hurtigt på mails og er meget hjælpsomme. Bemærk at de gerne sælger dimser i løsvægt (færre stk. end angivet minimumsstk.), hvis de har varen som lagervare - blot send dem en liste over produktnumre, så kan de lave en hurtig lageroptælling.

Birger A. Handel

Birger A. Handel har et fint udvalg af rustfri skruer og garniture.

Mobra

Mobra Tandremme, lejer, hjul og anden mekanik.

Europæiske

eHaJo

Tyske eHaJo sælger nogle få af de gængse udviklingskit og smådimser - heriblandt BusPirate. Betaling via PayPal efter ordrebekræftelse, hurtig levering og god service.

Proto-PIC

Engelske Proto-PIC har hurtig levering af diverse elektronikdimser og stort udvalg. Porto fra England har været ca. DKK 75,- for de ordrer, jeg har lagt hos dem.

reprapsource

Tyske reprapsource sælger, som navnet antyder, primært dele til RepRap 3D-printere - bl.a. heated build platforms og RAMPS-elektronikken.

Andre

Når du handler udenfor EU skal du være opmærksom på skattefars importregler. Læs mere her: skat.dk/internethandel

Adafruit Industries

Amerikanske Adafruit Industries laver selv kits og deres blog er ganske levende med nyheder. Deres forum og dokumentation er fremragende. De er hurtige til at afsende varer, men leveringstiden er naturligvis som forventet ved pakkepost over Atlanten.

Digi-Key

Sammen med Mouser og Farnell er amerikanske Digi-Key en af de helt store forhandlere af stumper. De har (mere eller mindre) alt, hvad hjertet kan begære af den slags. Hvis man bestiller for mere end ca. 500 kr (det afhænger af dollarkursen), er fragten med UPS gratis. Min pakke blev sendt som UPS Worldwide Express, hvilket betød at den ankom blot to døgn efter jeg afgav bestilling. Jeg er ikke blevet rykket for moms endnu, men lur mig om ikke der kommer en hilsen til mig en af dagene... (Så skal jeg nok opdatere her)

ITeadStudio

ITeadStudio er en kineser-shop som fx SeeedStudio eller amerikanske SparkFun. ITead er relativ ny, men flere af OSAAs medlemmer har gode erfaringer. De sender for ganske få dollars (2-3-4 dollar) til Danmark og som standard markerer de pakker som gaver og værdien til et godt stykke under toldgrænsen, hvilket sænker chancen for dummebøder fra pestdk. De laver også print til en rigtigt god(!) pris, dog er der et par ting man skal være opmærksom på, læs Flemmings erfaringer så får du gode print. OSAA har f.eks. købt omkring 150 styk Zablet-print hos dem.

Mouser Electronics

Mouser Electronics er en af de større spillere i verden, som nok mest af alt kan sammenlignes med en factor 2 større end Farnell. Fragten er ca. 100 kr og opefter, de ligger i USA, men du skal ikke tænke på tolden, da denne er indlagt i prisen. Alt fragt forgår med UPS. De har stor set alt, især de lidt mere eksotiske komponenter. Typisk fragttid er 3 dage.

SeeedStudio

SeeedStudio er en kineser-shop som ITeadStudio, det virker lidt til at de holder jul sammen. De har lidt større udvalg end ITeadStudio, men lidt højere priser.

SparkFun

SparkFun er den oprindelige hackershop. Lige som Adafruit bor de i USA, så priserne er høje, specielt på shipping, men de er rigtigt flinke og har en hel del, specielt breakout-boards og lidt mere eksotiske stumper, som andre ikke har.

DealExtreme

Nogle gange har man bare brug for noget Kina-knald. Frygt ej, for DealExtreme i Hong Kong er din ven. Forsendelse tager 2 til 4 uger, men er gratis, og man skal ikke spendere ret mange HK dollars før man kan få et trackingnummer på for $0.01. Pas dog på med for store ordrer (pt over 80 kr)- ellers ryger der told + moms + 160 kr importgebyr på.

Andre i Kina

Der findes en del butikker som DealExtreme. Blandt andet DealExtreme (dx.com)... Ja- det er samme varer og samme priser. Forskellen er vist bare hjemmesidens layout.

Jeg har erfaring med disse:

SuntekStore

DinoDirect

FocalPrice

PriceAngels

TinyDeal

HobbyKing (ting til fjernstyrede fly m.m.)


... og så selvfølgelig eBay:

Utsource Electronics Components Supplier Elektronikkomponenter

Stella Collectible and Electronics Bl.a. SMD adapter-print

QLS electronics Elektronikkomponenter, bl.a. PIC mikrocontrollere, and udviklingsværktøjer

Tayda2009 Elektronikkomponenter

Wellton Super bright Led Store Elektronikkomponenter, især lysdioder

Personlige værktøjer