Netbutikker

Fra Open Space Aarhus

Skift til: Navigation, Søgning

Dette er en liste over hacker-venlige netbutikker - forhandlere af f.eks. elektronik og mekanik stumper til hobbybrug. Ideen er at man udelukkende tilføjer netbutikker, som man selv har erfaring med at handle i, til listen.

En gut fra Norge har samlet en lignende liste, specielt med fokus på forsendelsesomkostninger

Indholdsfortegnelse

Adafruit Industries

Amerikanske Adafruit Industries laver selv kits og deres blog er ganske levende med nyheder. Deres forum og dokumentation er fremragende. De er hurtige til at afsende varer, men leveringstiden er naturligvis som forventet ved pakkepost over Atlanten.

DealExtreme

Nogle gange har man bare brug for noget kina-knald. Frygt ej, for DealExtreme i Hong Kong er din ven. Forsendelse er gratis, og man skal ikke spendere ret mange HK dollars før man kan få trackingnummer på for $0.01. Pas dog på med for store ordrer - ellers ryger der told + moms på.

ELFA

ELFA elektronik er en svensk elektronik-pranger, der har en fysisk butik i Brabrand (det gamle Aarhus Radiolager). Som betalende medlem i OSAA får man maximal mængderabat, uanset antal, på varer man afhenter i butikken. Den normale procedure er er at sende en mail til danmark@elfa.se med bestillingen, på den måde kan de plukke hele ordren så man ikke skal vente. Varer fra hovedlageret kan typisk nå at komme til afhentning dagen efter, helt uden beregning.

Let Elektronik

Let Elektronik er en dansk netbutik med base i Aalborg. De fører en del forskellige elektronikprodukter, bl.a. fra SparkFun Electronics og Seeed Studio. Hurtig levering, godt udvalg - og ikke mindst god kundeservice.

Mememaker

Mememaker Aka. Esben Hardenberg er en dansk netbutik med base i Aarhus og fjernlager i OSAA. Der står en kasse med påskriften "Arduino" til impulskøb på vores lager.

Proto-PIC

Engelske Proto-PIC har hurtig levering af diverse elektronikdimser og stort udvalg. Porto fra England har været ca. DKK 75,- for de ordrer, jeg har lagt hos dem.

ITeadStudio

ITeadStudio er en kineser shop som fx SeeedStudio eller amerikanske SparkFun. ITead er relativ ny men flere af OSAA's medlemmer har gode erfaring, de sender for ganske få dollars (2-3-4 dollar) til Danmark og som standard markerer de pakker som gaver og værdien til et godt stykke under toldgrænsen, hvilket sænker chancen for dummebøder fra pestdk. De laver også print til en rigtigt god(!) pris, dog er der et par ting man skal være opmærksom på, læs Flemmings erfaringer så får du gode print, OSAA har fx købt omkring 150 stks Zablet-print hos dem.

SeeedStudio

SeeedStudio er en kineser shop som ITeadStudio, det virker lidt til at de holder Jul sammen. De har lidt større udvalg end ITeadStudio, men lidt højere priser.

SparkFun

SparkFun er den oprindelige hackershop, lige som Adafruit bor de i USA, så priserne er høje, specielt på shipping, men de er rigtigt flinke og har en hel del, specielt breakout boards og lidt mere eksotiske stumper, som andre ikke har.

Mouser Electronics

Mouser Electronics er en af de større spiller i verden, som nok mest af alt kan sammenlignes med en factor 2 større end Farnell. Fragten er ca. 100kr og opefter, de ligger i USA, men du skal ikke tænke på tolden, da denne er indlagt i prisen. Alt fragt forgår med UPS. De har stor set alt, især de lidt mere eksotiske komponenter. Typisk fragttid er 3 dage.

EL-Supply

EL-Supply fører bla. Monacor produkter samt ass. elektronik og som regel behjælpelige med at fremskaffe ting, generelt billigt og nemt.

Personlige værktøjer