Netbutikker

Fra Open Space Aarhus

Skift til: Navigation, Søgning

Dette er en liste over hacker-venlige netbutikker - forhandlere af f.eks. elektronik og mekanik stumper til hobbybrug. Ideen er at man udelukkende tilføjer netbutikker, som man selv har erfaring med at handle i, til listen. Listen er alfabetisk sorteret og opdelt i danske, europæiske og alle andre - af hensyn til moms, told og andre ubehageligheder.

En gut fra Norge har samlet en lignende liste, specielt med fokus på forsendelsesomkostninger

Indholdsfortegnelse

Danske

Elektronik Lavpris

På Vesterbrogade i Aarhus (snart Bredskiftevej 16, 8210 Århus V) kan man finde Elektronik Lavpris. Det er en rigtig gammeldags elektronikbiks, hvor der roder en smule. Til gengæld har de rigtig mange forskellige, og ofte lidt specielle, stumper på lager.

EL-Supply

EL-Supply fører bla. Monacor produkter samt ass. elektronik og som regel behjælpelige med at fremskaffe ting, generelt billigt og nemt.

ELFA

ELFA elektronik er en svensk elektronik-pranger, der har en fysisk butik i Brabrand (det gamle Aarhus Radiolager). Som betalende medlem i OSAA får man maximal mængderabat, uanset antal, på varer man afhenter i butikken. Den normale procedure er er at sende en mail til danmark@elfa.se med bestillingen, på den måde kan de plukke hele ordren så man ikke skal vente. Varer fra hovedlageret kan typisk nå at komme til afhentning dagen efter, helt uden beregning.

Let Elektronik

Let Elektronik er en dansk netbutik med base i Aalborg. De fører en del forskellige elektronikprodukter, bl.a. fra SparkFun Electronics og Seeed Studio. Hurtig levering, godt udvalg - og ikke mindst god kundeservice.

Mememaker

Mememaker Aka. Esben Hardenberg er en dansk netbutik med base i Aarhus og fjernlager i OSAA. Der står en kasse med påskriften "Arduino" til impulskøb på vores lager. Husk at overføre penge som anvist på sedlen i kassen.

Randers Tekniske Forretning

Randers Tekniske Forretning har et stort udvalg i bl.a. befæstigelse, lejer og anden mekanik. De svarer hurtigt på mails og er meget hjælpsomme. Bemærk at de gerne sælger dimser i løsvægt (færre stk. end angivet minimumsstk.), hvis de har varen som lagervare - blot send dem en liste over produktnumre, så kan de lave en hurtig lageroptælling.

Birger A. Handel

Birger A. Handel har et fint udvalg af rustfri skruer og garniture.

Mobra

Mobra Tandremme, lejer, hjul og anden mekanik.

Europæiske

eHaJo

Tyske eHaJo sælger nogle få af de gængse udviklingskit og smådimser - heriblandt BusPirate. Betaling via PayPal efter ordrebekræftelse, hurtig levering og god service.

Proto-PIC

Engelske Proto-PIC har hurtig levering af diverse elektronikdimser og stort udvalg. Porto fra England har været ca. DKK 75,- for de ordrer, jeg har lagt hos dem.

reprapsource

Tyske reprapsource sælger, som navnet antyder, primært dele til RepRap 3D-printere - bl.a. heated build platforms og RAMPS-elektronikken.

Thingfarm

Engelske Thingfarm har næsten alt hvad man kan drømme om til fremstilling af 3D-printere som f.eks RepRap. De er hurtige til at svare på mails med spørgsmål.

Andre

Når du handler udenfor EU skal du være opmærksom på skattefars importregler. Læs mere her: skat.dk/internethandel

Adafruit Industries

Amerikanske Adafruit Industries laver selv kits og deres blog er ganske levende med nyheder. Deres forum og dokumentation er fremragende. De er hurtige til at afsende varer, men leveringstiden er naturligvis som forventet ved pakkepost over Atlanten.

Digi-Key

Sammen med Mouser og Farnell er amerikanske Digi-Key en af de helt store forhandlere af stumper. De har (mere eller mindre) alt, hvad hjertet kan begære af den slags. Hvis man bestiller for mere end ca. 500 kr (det afhænger af dollarkursen), er fragten med UPS gratis. Min pakke blev sendt som UPS Worldwide Express, hvilket betød at den ankom blot to døgn efter jeg afgav bestilling. Jeg er ikke blevet rykket for moms endnu, men lur mig om ikke der kommer en hilsen til mig en af dagene... (Så skal jeg nok opdatere her)

ITeadStudio

ITeadStudio er en kineser shop som fx SeeedStudio eller amerikanske SparkFun. ITead er relativ ny men flere af OSAA's medlemmer har gode erfaring, de sender for ganske få dollars (2-3-4 dollar) til Danmark og som standard markerer de pakker som gaver og værdien til et godt stykke under toldgrænsen, hvilket sænker chancen for dummebøder fra pestdk. De laver også print til en rigtigt god(!) pris, dog er der et par ting man skal være opmærksom på, læs Flemmings erfaringer så får du gode print, OSAA har fx købt omkring 150 stks Zablet-print hos dem.

Mouser Electronics

Mouser Electronics er en af de større spillere i verden, som nok mest af alt kan sammenlignes med en factor 2 større end Farnell. Fragten er ca. 100kr og opefter, de ligger i USA, men du skal ikke tænke på tolden, da denne er indlagt i prisen. Alt fragt forgår med UPS. De har stor set alt, især de lidt mere eksotiske komponenter. Typisk fragttid er 3 dage.

SeeedStudio

SeeedStudio er en kineser shop som ITeadStudio, det virker lidt til at de holder Jul sammen. De har lidt større udvalg end ITeadStudio, men lidt højere priser.

SparkFun

SparkFun er den oprindelige hackershop. Lige som Adafruit bor de i USA, så priserne er høje, specielt på shipping, men de er rigtigt flinke og har en hel del, specielt breakout boards og lidt mere eksotiske stumper, som andre ikke har.

DealExtreme

Nogle gange har man bare brug for noget kina-knald. Frygt ej, for DealExtreme i Hong Kong er din ven. Forsendelse tager 2 til 4 uger, men er gratis, og man skal ikke spendere ret mange HK dollars før man kan få trackingnummer på for $0.01. Pas dog på med for store ordrer (pt over 80 kr)- ellers ryger der told + moms + 160 kr importgebyr på.

Andre i Kina

Der findes en del butikker som DealExtreme. Blandt andet DealExtreme (dx.com)... Ja- det er samme varer og samme priser. Forskellen er vist bare hjemmesidens layout.

Jeg har erfaring med disse:

SuntekStore

DinoDirect

FocalPrice

PriceAngels

TinyDeal

HobbyKing (ting til fjernstyrede fly m.m.)


... og så selvfølgelig eBay:

Utsource Electronics Components Supplier Elektronikkomponenter

Stella Collectible and Electronics Bl.a. SMD adapter-print

QLS electronics Elektronikkomponenter, bl.a. PIC microcontrollers, developement tools

Tayda2009 Elektronikkomponenter

Wellton Super bright Led Store Elektronikkomponenter, især lysdioder

Personlige værktøjer